Aloitan blogini miettimällä, mikä on tämä blogi buumi?Päädyin kokeilemaan uteliaisuuttani tänne pikseli maailmaan.Onhan tämä jälleen yksi tapa saada itsensä kuuluviin/hukuttaa itsensä, tänne blogi viidakkoon.Jokainen tuntee olevansa jollain tapaa erityinen ja mielenkiintonen.Ei se sinällään ole huono asia.Omat varjopuolensahan siinä ovat nämä perus tyypit.Facebookin myötä saapunut ilmiö,päiväkirjamainen käytös jakaa itseään julkisesti.On mielenkiintoista huomata minne katosi oma yksityisyys.Milloin ihmisiä alkoi "kiinnostamaan"lukuisat päivitykset söin leivän?Tämä päiväkirjamainen käytös jatkuu blogi maailmassakin.Ihmiset kadottivat käsityksen häpeästä,yksityisyydestä sekä ajattelemisesta.On helpompaa kysyä facebookista oman kasvokuvansa kera asioita,jotka ovat itsestään selviä/vaativat järjen käyttöä.Olen myös huomannut miten tyhmyys nuorten ja aikuisten välillä on ilmentynyt.Nuoret jakavat päivityksiä ja kyselevät apua typeriltä kuulostaviin asioihin.
Monet vastaavatkin niihin (toivottavasti) huumorilla.On kyllä järkyttävää ja hämmentävää huomata kyseisiä päivityksiä.

Muistan yhden tapauksen jossa teini kysyi neuvoa puhelimen akun lataamiseksi.Kaikkihan tietävät,että niihin vempaimiin on laturit.Tämä neropatti ei tiennyt.Vastauksia sateli, josta mielen painuvin idea oli pakkanen.Toivon ,että vastaukset olivat vitsillä laitettu.Siinä tuleeki vastaan seuraava kysymys.Tässäkö suomen tulevaisuus? Täynnä tulevia aikusia jotka eivät osaa avata jääkaappia,keittää makaroonia,ladata akkua,avata ulko.ovea.Lukuisia avuuttomus tapauksia löytyy.

Siispä mitä ihmettä?Ennen facebookkia ei tullut kysymykseenkään levittää julkisesti tietoa omasta tyhmyydestä.Mihin se katosi? Miten facebook sai ihmiset tuntemaan olonsa,ei hävetä koko suomen edessä ilmiön?

Seuraava kysymys.Miksi ihmiset tuntevat olonsa niin tärkeäksi päivittäessään suomen/maailman laajuisesti päiväkirjaa itsestään,jossa kertoo kaikki mitä on päivällä nähny,syöny,kuullut.En usko,että kovin monia kiinnostaa.

Varsinki tämä ruoka päivitys ilmiö on yleistynyt ja suosittu.

Tässä oli ensimmäistä pohdiskelua.Saa kommentoida ja keskustella. :)